Over onbike.nl

Ergens in 2009 begon ik met wielrennen een 2ehands racefiets gekocht en dan de rest van de spullen bij elkaar zoeken, ik was op z’n zachts gezegd verontwaardigd wat er aan fietskleding te koop was oersaai of met zoveel reclame erop van merken en banken waar ik toch niks mee had.

Dat moest anders, zoeken internet afstruinen gelukkig er bestaan ook nog merken die er iets van maken zo kwam ik bij Primal terecht, shirt besteld deze kwam uit de USA veel invoerrechten betaald maar dan heb je ook wat unieks.

Vanaf dat moment kwam ik tot de conclusie dat er meer wielrenners en mtb-ers moeten zijn die er ook zo over denken, de keuze om onbike te starten is toen gemaakt.

Een kleine webshop met als enige merk Primal en een paar shirtjes in het assortiment, er bleken meer mensen te zijn die Primal al kenden die wisten al snel onbike te vinden.

Sindsdien hebben we verschillende merken aan ons assortiment toegevoegd met nog altijd hetzelfde uitgangspunt het moet bijzonder maar het moet ook goed zijn, een hip shirt of broek wat niet comfortabel zit, draagt niemand en zullen we dus ook niet in onze collectie opnemen.

Sinds de start van onbike hebben we een zeer grote dames fietskleding collectie waar de klassieke merken en grote shops toen nog een kleine en vaak saaie dames wielerkleding hadden was er bij onbike al volop kleur en leuke dames fietskleding te vinden, de grote merken als Castelli, Assos, Agu komen nu pas met een wat grotere dames collectie,

Sinds 2009 zit ik zelf ook nog regelmatig op de fiets erg handig als je de nieuwe kleding wilt testen en niet alleen de marketing van de leveranciers moet geloven maar ook uit eigen ervaring spreekt, september 2015 heb ik voor het goede doel (stop hersentumoren) 3x de Mont Ventoux op een dag beklommen.

Bij Onbike dus geen eenheidsworst of de goedkoopste fietskleding, maar wel altijd exclusief en van goede kwaliteit, iets anders wilt dan de grote merken ben je bij ons aan het juiste adres.

onbike.nl | Jan Henk